De verkoop van de 40-dagenkalender in de Bergkerk heeft €42,95 opgebracht tbv het PGA-project Syrische vluchtelingen in Libanon. De diaconie dankt u hartelijk voor uw bijdrage!

Stuur een Paasgroet naar mensenrechtenactivisten en gedetineerden in Nederland en het buitenland. Zo’n Paasgroet doet goed. De ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt; dat mensen zich even inleven in hun situatie. Pasen is een nieuw begin en het is goed om die boodschap elk jaar opnieuw door te geven.

Het zijn niet zomaar groeten. De kaarten komen voort uit een project in een gevangenis. Onder leiding van de predikant gaan gedetineerden aan de slag met het thema van de 40-dagentijdcampagne ‘Een nieuw begin’. Ze praten erover en bedenken met elkaar een manier om dat thema te verbeelden.

Kaarten te koop in de hal van de Bergkerk. Betalen kan met (gepast) contant geld of door middel van  een bankoverschrijving.

Op zaterdag 13 april organiseren de kerken in Amersfoort de Diaconale Dag 2019. Het thema is: Met elkaar Voor elkaar. Evenals in 2015 en 2017 wordt bij winkels/supermarkten in de stad en in Amersfoort Noord/Hoogland aan voorbijgangers gevraagd of zij een roos willen doorgeven aan iemand uit hun buurt om hem of haar een steuntje in de rug te bieden. Bijvoorbeeld bij iemand uit die al heel lang ziek is, bij de mevrouw die nauwelijks de deur uitkomt vanwege hoge leeftijd, of bij de overbuurman die intensief zorgt voor zijn dementerende vrouw. Of bij die oude meneer die je altijd al eens wilde bezoeken omdat hij weduwnaar en veel alleen is. Of bij het gezin dat de eindjes financieel nauwelijks aan elkaar kan knopen omdat de vader al geruime tijd werkloos is. Al deze mensen staan centraal op de Diaconale Dag samen met de mensen die het aandurven om een roos te brengen bij iemand uit zijn of haar buurt. Met elkaar Voor elkaar! Een Rozenactie om mensen te helpen de drempel over te komen en naar elkaar om te zien; dat is het doel van de Diaconale Dag.

De diaconie wil gemeenteleden en vooral jongeren betrekken bij de Rozenactie. Omdat deze actie dit jaar samenvalt met Spel en Spul, heeft de Bergkerk de gelegenheid hier een bijzondere dag van te maken. Er wordt bij de Bergkerk een kraampje ingericht waar samen met de jongeren van Rond de 15 pakketjes worden samengesteld om te geven aan mensen die een leuke attentie en persoonlijke aandacht kunnen gebruiken. Deze dag is ook een goede gelegenheid om als kerk in de wijk aanwezig te zijn.

Wij zoeken nog mensen die zaterdag 13 april rozen willen uitdelen en hierbij in gesprek gaan met onze buurtgenoten. In Zuid doen Fonteinkerk, Nieuwe Kerk, Martuskerk en de Bergkerk mee aan deze actie. Van 10.00 tot 11.00 gaan we in de Nieuwe Kerk de rozen inpakken en voorzien van een kaartje. Van 11.00 tot 12.30 uur gaan we de rozen uitdelen. De Bergkerk staat dit jaar bij de winkels aan de Utrechtseweg.

Vacature Beheerder (m/v) voor 28 uur per week per 1 september 2019

Na de zomer van 2019 komt vanwege pensionering de functie van beheerder vacant.
De dienst op zondag wordt in principe gedraaid door een team van hulpkosters. De werkzaamheden van de beheerder spelen zich in het bijzonder gedurende de week af wanneer er in het gebouw veel activiteiten plaatsvinden. Naast de verhuur aan derden voor bijeenkomsten, lezingen en (zang)repetities ook op landelijk niveau, zijn er veel vergaderingen en bijeenkomsten van de Bergkerk als gemeente. Ook is er de ambitie om de ontmoeting met de wijk Amersfoortse Berg verder uit te bouwen.

Als beheerder van de Bergkerk ben je sowieso de spin in het web, maar ook om dit te faciliteren: je beheert de agenda, maakt afspraken met de huurders, verzorgt consumpties en zorgt dat de ruimtes gereed zijn voor gebruik. Kortom: je bent als gastheer/gastvrouw ook organisator en coördinator. Het is de bedoeling, dat je de eerste periode ondersteund wordt door een vrijwilligers-coördinator, die samen met jou de verdere ondersteuning van vrijwilligers, indien nodig, organiseert. De zoektocht naar iemand om z.s.m. deze functie in te vullen, loopt.

Bekijk de volledige profielschets hier.

Subcategorieën

overzicht van de diaconale activiteiten