OP REIS MET LEO COOPMANS DOOR GEABSTRAHEERDE LANDSCHAPPEN.

Leo Coopmans (1938) kreeg zijn opleiding aan de Vrije Academie Den Haag, afdeling beeldhouwen en de Vrije Academie Nunspeet, afdeling schilderen. Hij was na zijn opleiding 15 jaar aktief in het stichtingsbestuur van de akademie van Nunspeet. Hij was 9 jaar lid van het stichtingsbestuur Open Atelierdagen N-O Veluwe.

Zijn inspiratie vindt hij vooral in de natuur. De basis voor zijn schilderijen zijn dan ook schetsen en indrukken van landschappen, dorpsgezichten, boerderijen etc. Kleuren spelen daarbij een hoofdrol. Al schilderend worden vormen en kleuren het hoofddoel en leiden vaak tot een bijna abstract schilderij. Belangrijk in het eindresultaat is het realiseren van de sfeer of het kenmerkende van de basis vanwaar is uitgegaan. Hij werkt met heldere warme kleuren, laag over laag, met acryl op doek, in diverse formaten. Hij weet de sfeer van een landschap zo te treffen dat ook een werk zonder titel door de beschouwer veelal feilloos gesitueerd kan worden op de geografische plek van het landschap.

Leo Coopmans exposeert sinds 1985 in solo- en groepsexposities in o.a. Epe, Ermelo, Zwolle, Den Bosch, Heerde, Utrecht, Apeldoorn, Duiven, Westervoort, Harderwijk en Nunspeet. In 2000 ontving hij de publieksprijs van de Kunstbeurs in Epe. In 2013 en 2016 was hij een van de deelnemers van de Kunstschouw op Schouwen-Duiveland. Particulieren en bedrijven in binnen- en buitenland hebben zijn werk aangekocht.

Macbook Hilda:Users:hilda:Downloads:92db0419-8a11-4476-b440-b040fb1c46fa.jpg

DORP OP HEUVEL

LEO COOPMANS

Adres/atelier: Slotgraskamp 45 8162 XX Epe
Tel: 0578612659

Leo Coopmans exposeert van 29 juni tot 7 september 2018

in de kerkzaal en de gemeentezaal van de Bergkerk:

Dr A. Kuijperlaan 2 te Amersfoort

zondag na de dienst vanaf 11 u.30

en na telefonische afspraak 033 -4617917

Dubbelexpositie in de Bergkerk van 6 mei tot 29 juni 2018

Beelden van Lex Hemels en foto’s van Nienke Vallentgoed.

Lex exposeert assemblages en beeldjes in vitrinekasten. De beeldjes zijn gemaakt in speksteen, kalksteen, serpentijn of marmer. De assemblages zijn samengesteld uit materiaal dat hij uit de natuur heeft verzameld of als restmateriaal heeft gevonden. Zo krijgt het materiaal een nieuwe bestemming: ‘de cirkelgang’ der dingen.

Ook de foto’s van Nienke Vallentgoed hebben het verstrijken van de tijd als thema. Nienke is een familielid van Lex. Naast haar werk als marketing manager fotografeert zij in haar vrije tijd. Ze fotografeert krachtige architectuur maar ook schoonheid in verval. De altijd veranderende natuur, geteisterd door de elementen bij het verstrijken van de tijd. Nienke legt de onderwerpen vast zoals ze die tegenkomt. Geen enscenering, geen photoshop.

Op zondag 10 juni zijn Lex en Nienke aanwezig om met belangstellenden over hun werk te praten.

Lex Hemels - Engel

Nienke Vallentgoed - Santarém 60 * 90 cm op dibond

Bergkerk, Dr. A. Kuyperlaan 2, Amersfoort.

Bezichtiging op zondag na de dienst om ca. 11u30

of op afspraak met de beheerder, Dhr. R. Buijk, tel 033 461 7917

In een tot de laatste stoel geheel gevulde Bergkerk sprak essayist, columnist Bas Heijne zijn bergrede uit. Heijne weet zich aangesproken door de uitspraak van Jezus in de Bergrede: ‘Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft? Doen de tollenaars niet net zo? En als jullie alleen je broeders en zusters vriendelijk bejegenen, wat voor uitzonderlijks doe je dan?’

De tekst van de bergrede 2018 door Bas Heijne is uitgegeven in een boekje en verkrijgbaar in de Bergkerk. In de NRC van 7 april 2018 is een bekorte versie opgenomen.” www.nrc.nl/handelsblad/2018/04/07/#204.

Van de gemeente-avond van februari jl. zijn twee verslagen gemaakt; één over het geheel van de avond en één met betrekking tot het onderwerp vrijwilligersbeleid. U kunt deze bekijken door op de onderstaande links te klikken.

Verslag-gemeenteavond-21-febr.-2018168.pdf

Resultaat-World-cafe-Bergkerk-februari-2018167.pdf