De opbrengst van de kledingactie 2019 heeft in totaal 1840 kilo opgebracht.
Namens Sam’s Kledingactie hartelijk dank voor iedereen die zich voor deze kledingactie heeft ingezet.

Commissie Kledingactie van de PGA

We zijn twee weken op vakantie geweest op een camping in Drenthe. Maar twee uur rijden vanaf huis, maar het voelde van begin tot eind als echt ‘vakantie’. Met ons dochtertje van bijna twee hebben we enorm genoten van de omgeving met boerderijdieren, speeltoestellen en een zwembad. We hebben de grootste hunebedden van Nederland gezien en een oud koloniekerkje bezocht. We kijken nog steeds terug op een heerlijke vakantie waar we echt tot rust zijn gekomen.
(Reactie op Vakantiegeld Delen van vorig jaar.) 

De actie 2019 gaat op zondag 19 mei van start en loopt tot 30 juni. De bedoeling is dat mensen iets van hun vakantiegeld delen met mensen die moeten rondkomen van een minimuminkomen en niet op vakantie kunnen. In 2018 kregen 151 ‘adressen’ een bijdrage voor vakantie of dagjes uit. De adressen worden aangeleverd door diaconieën, inloophuizen, wijkteams, voedsel- en kledingbank. Daarbij wordt niet gekeken naar religie, levensbeschouwing, ras of geaardheid.  De gift wordt persoonlijk aan de mensen overhandigd en via het evaluatieformulier weten we dat het geld goed besteed wordt. De meeste mensen gaan dagjes weg en genieten hier volop van. Veel mensen zijn jaren niet op vakantie geweest en geld voor een dierentuin of pretpark zat er gewoon niet in. 

Doet u mee met Vakantiegeld Delen? Deel je vakantiegeld en verdubbel het plezier! Vakantiegeld Delen is een actie van de protestantse gemeente Amersfoort en de protestantse gemeente Hoogland/Amersfoort-N en wordt voor de 16e keer georganiseerd.

Voor giften: NL20 INGB 0000 139631 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort o.v.v. VGD.

Voor meer informatie: Gerrit Riks, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op eerste paasdag werd de musical Mirjam opgevoerd. Bekijk hier de foto’s:

Subcategorieën

overzicht van de diaconale activiteiten