Om 10.30 uur dienst van Schrift en Tafel – de kapeldienst vervalt deze zondag –
We noemen de namen van gemeenteleden, die het afgelopen jaar zijn overleden.
Bij elke naam ontsteken wij een lichtje, dat op de gedachtenistafel wordt geplaatst. De families van overleden gemeenteleden zijn voor deze dienst per brief uitgenodigd.

Open kerk om te gedenken

Na dienst (vanaf 11.30 uur) blijft de kerk tot 13.00 uur open voor wie dat wil om uit persoonlijke kring iemand te gedenken. U kunt een lichtje aansteken en er is gelegenheid om even in de kerk te zitten en te gedenken.
Om 13.00 uur sluiten we de gedachtenis af met een uitvoering van het indrukwekkende 'Requiem' van Gabriel Fauré, gezongen door de cantorij van de Bergkerk o.l.v. cantor Cees-Willem van Vliet.

Het is fijn dat de coronamaatregelen waarin wij de richtlijnen van de PKN volgen de komende tijd versoepelen. Iedereen is welkom in de kerk, het reserveringssysteem zal vervallen, we doen een beroep op eigen verantwoordelijkheid (dus thuisblijven bij klachten) en het motto luidt ‘Geef elkaar de ruimte’. In kerk en kapel zullen de stoelen nog steeds op gepaste afstand staan en we reguleren het koffiedrinken na de dienst, zodat er geen opstoppingen ontstaan en er voldoende ruimte is voor iedereen. Laten we op elkaar en onszelf letten en elkaar de ruimte geven.

Ook de kinderen zijn van harte welkom in de kerk. Elke zondag is er in de dienst een aandachtsmoment voor hen, dat kan zijn in de vorm van afwisselend kindernevendienst, of een kinderviering met ‘godly play’in de kapel of een ouder-kind viering. De ouders worden tijdig geïnformeerd. Verdere informatie kunt u krijgen van jeugdouderling Jacomijn van der Kooij, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het was een mooie ochtend zaterdag 11 september j.l. om 9.00 uur verzamelde zich de kerkenraad in de Bergkerk. Even een kop koffie en dan naar de kapel voor de ochtend opening. We zochten naar inspiratie, wat heeft ons in die zo vreemde ‘corona periode’ op de been gehouden. Hoe zijn we er doorgekomen? Wie of wat inspireert ons? Helemaal stil en enthousiast tegelijk werden we van 4 filmpjes van gemeenteleden die over hun prachtige persoonlijke verhaal en inspiratiebronnen vertelden. Veel dank Joanne, Ruth, Casper, Seline, Annelies, Anthony. De vonk van inspiratie sprong over, in kleine groepen spraken we met elkaar over onze inspiratie en over de speerpunten voor de komende tijd. Over het belang van je gezien weten, welkom zijn, verbinding tussen generaties, aandacht voor duurzaamheid, aandacht voor kinderen en hun ouders. Ter afsluiting vierden we als kerkenraad rond de tafel in de kapel en deelden in brood en wijn. De avondmaalswijn ‘Grace’ was een bijzondere fairtrade kwaliteit. Tenslotte genoten wij van een heerlijke lunch op het terras in de mooi onderhouden binnentuin van de Bergkerk. We kijken terug op een mooie dag.

‘Geef elkaar de ruimte’ is het motto van het advies van de landelijke PKN voor de verruiming van maatregelen met ingang van 25 september. De 1,5 meter maatregel is opgeheven, echter gepaste afstand blijft nodig. Dus ‘Geef elkaar de ruimte’. Het moderamen van de Bergkerk volgt dit advies. Het betekent:
• Het reserveringssysteem voor de kerkdiensten vervalt. Reserveren is niet meer nodig.
• De inrichting van de kerkzaal blijft onveranderd, setjes van 1 of 2 stoelen op gepaste afstand.
• Gemeenteleden kunnen hun jas weer ophangen in de garderobe
• Collectes blijven plaats vinden via mandjes bij de uitgang.
• Koffie/thee na afloop van de dienst wordt in de hal en buiten geschonken.
• Voorkom opstoppingen en volg daartoe aanwijzingen die worden gegeven. Geef elkaar de ruimte.