De werkgroep gedachtenisplek in de kerkzaal is nu zover dat zij een concept-plan wil voorleggen aan de gemeente om met elkaar hierover in gesprek te gaan. Op deze avond willen de werkgroepleden u meenemen in de overwegingen tot nu toe en kennis laten maken met (het werk van) Annemiek Punt. Zij maakt regelmatig glaskunst voor kerken, stiltecentra etc. Het moderamen en de werkgroep nodigen u van harte uit voor deze informatiebijeenkomst op 18 september om 20.00 uur in de Bergkerk.

Aansluitend aan de kerkdienst is er van 11.30 – 13.30 uur een programma voor jong en oud.

Elementen uit het programma zijn:

Verschillende dialoogtafels rond een stelling

• Dienstenveiling

• Muziek optredens door de jeugd

• Kinderprogramma

• Vrijwilliger in het zonnetje

Om 13.00 sluiten we de ochtend af met een heuse ‘foodtruck’ in de tuin en het zingen van het nog nieuw te dichten bergkerklied.

Iedereen in en rond de Bergkerk is hartelijk uitgenodigd. Komt allen!

Meer zicht krijgen op betekenisvolle relaties

Soms komt het allemaal bij elkaar: ouder zijn, grootouder zijn èn ook nog kind zijn. In het 2e spitsuur van het leven verandert de ouderrol naar kinderen en de kinderrol naar ouders. Ook in de partnerrol kunnen er veranderingen optreden.
Er kan een rol bijkomen, die van grootouder. Soms mantelzorger en oppasoma/opa tegelijk.
Het werkende leven zit er voor het grootste gedeelte op.

In deze periode zit u op een kruispunt van relationele lijnen. Wij nodigen u uit om gedurende vier avonden hierbij stil te staan; daarop te reflecteren. Zo krijgt u meer zicht op de balans van geven en ontvangen. Is deze balans in evenwicht of ligt het zwaartepunt aan één kant? En wat betekent dat voor u en de ander op die weegschaal?

Patrick Verheij (and friends) zingt Leonard Cohen en verbindt dit met de actualiteit van Bijbelverhalen

WAAR: Bergkerk, Dr.A.Kyperlaan 2, Amersfoort
WANNEER: Woensdagavond 26 september 2018
TIJD: 20.00-22.00 uur
KAARTEN: 10 euro
Kaarten verkrijgbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/pgabergkerk. Of voor aanvang van de voorstelling in de kerk
Al drie jaar op rij organiseert de Bergkerk: Theater in de kerk. Na Helmert Woudenberg (voorstelling JEZUS) en Leoni Jansen met Erik Vaarzon Morel (thema Pelgrimage) is het nu de beurt aan Patrick Verheij en vrienden om een voorstelling te geven. Patrick raakte bekend door zijn heel persoonlijke vertolking van de mooiste en meest betekenisvolle songs van Leonard Cohen. In intieme setting, met een klein maar sterk combo spelen ze (Verheij & Friends, musici die hun sporen verdiend hebben  en o.a. met Freek de Jonge werkten) prachtige songs van Cohen. Patrick heeft er met de aanvullende ‘terzijdes’ een mooie totaalvoorstelling  voor de Bergkerk van gemaakt. Verheij is tekstschrijver en vertolker van Nederlands en Engels repertoire.