Dat is de titel van de  EXPOSITIE VAN HELLEN ABMA in de Bergkerk te Amersfoort.
Deze expositie met tekeningen van Hellen Abma loopt van 7 september tot en met 16 november 2018.

Hellen Abma (1975) is in 1998 afgestudeerd aan de Kunstacademie Constantijn Huygens Kampen. Vanaf dat moment werkt ze als beeldend kunstenaar. Haar werk figureert in talloze tentoonstellingen.
Een selectie van de solo- en groepsexposities waaraan zij deelnam sinds 2000 is te vinden op haar website  www.hellenabma.com
Hellen beschrijft haar kunst als ‘figuratief, vaak theatraal en verhalend’
Inspiratiebronnen zijn o.a. de natuur, fabels, persoonlijke ervaringen en wonderlijke nieuwsberichten.
Door die te combineren weet zij ongrijpbare thema’s te visualiseren.
Aanvankelijk werkte zij voornamelijk  als beeldhouwer en haar beelden vonden ook hun weg naar de openbare ruimte. In de Bergkerk wordt uit die periode een beeld van Franciscus geëxposeerd.

Programma 2018

Bezichtiging op zondag na de dienst of op afspraak 033 4617917

Abstracte schilderijen in acryl en digitale afbeeldingen, van 12 januari tot 2 maart, van Ria van Werven met als thema Weg uit de Chaos. Ria schildert vooral het chaotische van de wereld waarin wij leven. Hetgeen zij ervaart wil zij delen met de toeschouwer door afbeeldingen op doek of op een computer te tonen.
Schilderijen van Wouda Koelewijn met als thema Leven in Relatie, van 4 maart tot 4 mei. Wouda toont in haar werk dat mensen niet los te zien zijn van hun omgeving. Het gaat daarbij niet zozeer over het verkrijgen van antwoorden maar om samen op weg te zijn door te ontdekken, op te merken en te blijven zoeken.

Van 6 mei tot 29 juni exposeren Lex Hemels en zijn familielid Nienke Vallentgoed over het thema “Cirkelgang der dingen”. Lex toont assemblages en beeldjes in vitrinekasten. Van Nienke zijn foto's te zien, zowel in de kerkzaal als in de gemeentezaal.

Op zondag 10 juni zijn beiden tijdens de koffie aanwezig (ca. 11u30) om met belangstellenden over hun werk te praten.

Van 1 juli tot 7 september zal Leo Coopmans exposeren met schilderijen over de natuur. Kleur en vorm neigen naar abstractie waarmee impressies treffend worden weergegeven. Inspiratie ontleent Leo aan de waarneming van landschappen, dorpsgezichten en boerderijen, die aanvankelijk met schetsen worden vastgelegd.

Rondom Dierendag, tekeningen van Hellen Abma, van 9 september tot 16 november. In het werk van Hellen staan dieren centraal. Er zijn hoogstens nog sporen van menselijke aanwezigheid zichtbaar. Zij ziet dat door menselijk handelen de wereld wordt bedreigd en wil de veerkracht en het herstellend vermogen van de natuur laten zien.

De exposities in de Bergkerk worden verzorgd door “BK Kwadraat”, de Commissie Beeldende Kunst Bergkerk. Bij de keuze van kunstwerken zoekt de commissie zoveel mogelijk naar aansluiting bij het kerkelijk jaar. De commissie beoogt de kijker met de exposities te verrassen, te bevestigen en gedachtewisseling te bevorderen. Betrokkenheid van gemeenteleden stelt de commissie zeer op prijs. Suggesties, bijvoorbeeld voor exposities, zijn welkom.

Informatie over actuele exposities is te vinden in de nieuwsbrief en op de website van de Bergkerk, in Drieluik, bij www.tijdvooramersfoort.nl/uitagenda en in de lokale kranten. Bezoekers van buiten de Bergkerk zijn van harte welkom! Elke zondag om 12 uur tijdens het koffiedrinken, overige dagen na overleg met de beheerder, dhr. Th. Buijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 033- 4617917.

Tijdens de exposities ligt informatie over de kunstenaar en het geëxposeerde werk bij de vitrine kast in de kerkzaal. De kunstenaar wordt op een zondag uitgenodigd om aan geïnteresseerden tijdens het koffiedrinken de expositie toe te lichten. In de vitrine kast is een aanvulling te zien op de expositie in de kerkzaal of beelden en tekeningen van kunstbeoefenaars van de gemeente. ( ) Ook voor de uitstalling in deze kast houdt de commissie zich aanbevolen voor suggesties.

De commissie BK2 bestaat uit de volgende leden: Hilda Osinga, Jolijne  Viergever, Lianne Termaat, Jan Veldman, en voorzitter Margriet Telgenhof (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Hans Veenhuijzen en Antoon Telgenhof ondersteunen de kunstcommissie met hand- en spandiensten zoals hulp bij het inrichten van exposities.