Van 24  november tot 26 januari exposeert iconenenschildergroep Hoevelaken in de kerkzaal van de Bergkerk. Deze groep staat onder leiding van de Russische Natasja Gavrilova. De liefde voor het ambacht is ontstaan door de schoonheid van iconen. Het transparant over elkaar aanbrengen van de kleuren en het effect daarvan is heel bijzonder. Het schildersproces roept verwondering op als het beeld langzaam tevoorschijn komt. De ontdekking van symboliek en betekenis werkt bemoedigend.
Het thema van waaruit gewerkt wordt is ‘De aankondiging’.

Most highly favour ‘d lady,
Gloria!

For known a blessed Mother thou shalt be,
All generations laud and honour thee,
Thy son shall be Emmanuel, by seers foretold,

Most highly favour ‘d lady,
Gloria!

Uit: Gabriel’s Message
(een Engelse bewerking van een Baskisch Kerstlied)

De expositie is te bezoeken op zondagen na de kerkdienst (11:45) of na telefonische afspraak: 033-4617917. Dr. A. Kuijperlaan 2 in Amersfoort.

De exposities in de Bergkerk worden verzorgd door “BK Kwadraat”, de Commissie Beeldende Kunst Bergkerk. Bij de keuze van kunstwerken zoekt de commissie zoveel mogelijk naar aansluiting bij het kerkelijk jaar. De commissie beoogt de kijker met de exposities te verrassen, te bevestigen en gedachtewisseling te bevorderen. Betrokkenheid van gemeenteleden stelt de commissie zeer op prijs. Suggesties, bijvoorbeeld voor exposities, zijn welkom.

Informatie over actuele exposities is te vinden in de nieuwsbrief en op de website van de Bergkerk, in Drieluik, bij www.tijdvooramersfoort.nl/uitagenda en in de lokale kranten. Bezoekers van buiten de Bergkerk zijn van harte welkom! Elke zondag om 12 uur tijdens het koffiedrinken, overige dagen na overleg met de beheerder, dhr. Th. Buijk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 033- 4617917.

Tijdens de exposities ligt informatie over de kunstenaar en het geëxposeerde werk bij de vitrine kast in de kerkzaal. De kunstenaar wordt op een zondag uitgenodigd om aan geïnteresseerden tijdens het koffiedrinken de expositie toe te lichten. In de vitrine kast is een aanvulling te zien op de expositie in de kerkzaal of beelden en tekeningen van kunstbeoefenaars van de gemeente. ( ) Ook voor de uitstalling in deze kast houdt de commissie zich aanbevolen voor suggesties.

De commissie BK2 bestaat uit de volgende leden: Hilda Osinga, Jolijne  Viergever, Lianne Termaat, Jan Veldman, en voorzitter Margriet Telgenhof (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Hans Veenhuijzen en Antoon Telgenhof ondersteunen de kunstcommissie met hand- en spandiensten zoals hulp bij het inrichten van exposities.