Energieprijzen die de pan uit rijzen, hoge inflatie: iedereen heeft hier op dit moment mee te maken. Ondanks diverse maatregelen vanuit de overheid kunnen de huidige ontwikkelingen enorme gevolgen hebben voor grote groepen mensen.
Daarom deze informatie vanuit de diaconie: mocht u hulp kunnen gebruiken, klop dan bij ons aan. Mocht u iemand kennen in onze gemeente die hulp kan gebruiken – weet dat u gemeenteleden altijd naar ons mag doorverwijzen.

Wij kunnen niet alle grote financiële problemen oplossen, maar mogelijk kunnen wij u of anderen wel op weg helpen. Wij kunnen bijvoorbeeld hulp bieden in de vorm van een boodschappenbon of een kledingpakket, gebruik maken van ons netwerk om u verder te helpen, een eenmalige bijdrage in een openstaande factuur geven, etc. Hieronder alvast een aantal tips die wellicht kunnen helpen in een situatie waarin het financieel lastig is het hoofd boven water te houden:

 

 

Kent u de website: www.geldcheck033.nl?
Een website voor Amersfoorters waar u onder andere alle regelingen vindt die er in Amersfoort beschikbaar zijn om iemand financieel te helpen.
Daarnaast is er ook www.geldfit.nl – u kunt direct checken wat u kunt doen om financieel fit te blijven of te worden (of bel gratis 0800-8115)

 

 

Nog geen energietoeslag aangevraagd bij de gemeente Amersfoort?
Het kan nog! (je hebt recht op extra energietoeslag bij een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm)
Meer info via de gemeente Amersfoort (www.amersfoort.nl)

  Wij hebben goede ervaringen met een stichting bij wie we een complete kledingbox (nieuwe kleren) voor u aan kunnen vragen.
Door besparing op de kledingkosten, houdt u weer geld over om andere dingen te kunnen betalen.

 

Voor vragen kunt u terecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of u kunt contact opnemen met één van de diakenen (telefonisch of spreek ons gerust aan!)

Amersfoortse kerken namen begin 2022 het initiatief voor de Actie herverdeling energiecompensatie. Deze solidariteitsactie waaraan iedereen kan meedoen, startte op 6 maart en blijft doorlopen zolang als nodig. Het is fijn dat er nog steeds bedragen binnenkomen. En met het oog op de stijging van de energiekosten is er alle reden om de actie voort te zetten.
De inflatie en energierekeningen rijzen immers de pan uit.
Alle huishoudens in Nederland met een electriciteits-aansluiting krijgen in november en december via hun energiebedrijf een bijdrage van €190 per maand. Via onze actie willen wij ook nu weer ieder die het geld kan missen, in staat stellen én oproepen om de ontvangen bijdrage te doneren aan huishoudens die het echt hard nodig hebben.

Donaties zijn nog steeds welkom op bankrekeningnummer NL18INGB0002307132 t.n.v. Raad van Kerken, o.v.v. “Amersfoort geeft warmte”. Dit is een ANBI rekening.
De QR-code is ook nog steeds geldig;

Met onze pannenkoekenhuizen, waaronder Pannenkoekenhuis Bergzicht in Woudenberg, zijn wij sinds kort aangesloten bij het initiatief Heat and Eat. Dit betekent dat wij onze deuren open zetten voor mensen die thuis in de kou zitten, omdat zij moeite hebben om de energierekening te betalen. Bij ons kunnen ze zonder verplichte consumptie genieten van de warmte. Daarnaast hopen wij hen een gratis gedoneerde consumptie aan te kunnen bieden.
Wij willen graag de doelgroep bereiken die hierbij gebaat is, waarbij ik moest denken aan jullie werk binnen de diaconie. Wellicht kennen jullie heel direct mensen die hier gebruik van zouden willen maken. Laat hen vooral weten dat onze deur voor hen openstaat! En zouden jullie dit initiatief binnen jullie netwerk willen delen om zoveel mogelijk mensen binnen de doelgroep te bereiken? Alvast heel hartelijk bedankt!

Op de website https://heatandeat.nl/ kun je meer informatie vinden over dit initiatief, de mogelijkheid om te doneren en de aangesloten bedrijven.
Met vriendelijke groet,
Seline Loef

Het asielzoekerscentrum in Amersfoort is sinds september 2012 in gebruik als gezinslocatie. Dat wil zeggen dat op deze locatie uitgeprocedeerde asielzoekers en hun minderjarige kinderen wonen.

Omdat de bewoners uitgeprocedeerd zijn is de begeleiding op de locatie gericht op vertrek uit Nederland. Voordat vertrek uit Nederland te realiseren is kan er enige tijd overheen gaan; de periode die mensen in een gezinslocatie verblijven is gemiddeld langer dan in een regulier azc.

De gezinslocatie is een vrijheidsbeperkende locatie: door de week hebben de volwassenen een dagelijkse meldplicht. Ook moeten zij binnen de gemeentegrens blijven. Bewoners mogen verder als in elk azc het terrein op en af, en ook kunnen zij gewoon bezoek ontvangen volgens de
gebruikelijke regels (in grote lijnen: tussen 8.00 en 22.00 uur, bezoek moet zich kunnen identificeren en wordt over het terrein begeleid door de te bezoeken bewoner).

Voor de kinderen zijn er dezelfde voorzieningen als op andere opvanglocaties. Zo gaan ze gewoon naar school, ze kunnen gebruik maken van het open leercentrum op de locatie, en er worden geregeld activiteiten voor hen georganiseerd.