Voor de tweede keer verbinden de wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Amersfoort (PGA) zich gezamenlijk aan een project van Kerk in Actie.
Na drie jaar het project Mwana Ukundwa (Geliefd Kind) in Rwanda te hebben ondersteund, is nu gekozen om twee jaar een project in Libanon en Jordanië te steunen. Kerken in deze landen geven hulp aan Syrische vluchtelingen.
Op zondag 3 februari is voor de eerste maal voor dit project gecollecteerd tijdens de kerkdiensten. De 2e collecte is op zondag 23 juni.
In de hal van de kerk worden de verschillende activiteiten rond dit project onder de aandacht gebracht met folders en informatiekaartjes.

Wat kunnen Syrische kerken met uw bijdrage doen?

Syrische kerken zetten alles op alles om tienduizenden families te bereiken met hulp, bijvoorbeeld door:

• 50.000 mensen in Syrië, Libanon en Jordanië voedselhulp te bieden
• 30.000 hygiënepakketten uit te delen
• 12.000 mensen te helpen met gezondheidszorg
• 10.000 kinderen en jongeren onderwijs te bieden
• 6.500 kinderen van (winter)kleding en schoenen te voorzien en 2.000 volwassenen van winterjassen
• 5.250 mensen te helpen met onderdak
• 465 vrouwen een vakopleiding te bieden zodat zij een eigen inkomen kunnen verdienen.

Ondersteun kerken bij hun hulpverlening.

U kunt uw gift overmaken op het gironummer van de diaconie van de Bergkerk: NL77 INGB 0004 9582 44 onder vermelding van "Syrische vluchtelingen"..

• een hygiënepakket voor vrouwen (ondergoed, maandverband, zeep, shampoo) kost €17
• een rugzak met schoolspullen is €23
• een matras kost €50
• voor €150 krijgt een gezin een kledingpakket
• voor €200 een pakket met huishoudelijke artikelen
• met €296 volgt een vrouw een vakopleiding
• voor €329 krijgt een gezin een maand lang warme maaltijden

Namens de kerken in Syrië, Libanon en Jordanië en namens de vluchtelingen die zij helpen, willen wij u hartelijk bedanken voor uw betrokkenheid bij dit werk.

De stand van zaken op 11 augustus is:

Collecte 3 februari € 561,-
40-dagenkalender € 132,95
Sobere maaltijd € 270,-
Paasbroden € 70,-
Ontvangen op het gironummer van de diaconie € 112,-
Collecte 23 juni € 266,35
Collecte 11 augustus € 308,30

In de eerste nieuwsbrief staat vooral algemene informatie over het project om er in te komen.
Hier vind u de tweede nieuwsbrief

Lees hier de derde nieuwsbrief, oktober 2019: Lichtpunten voor Syrische vluchtelingen in Jordanië en Libanon

Meer informatie is te vinden op https://pkn-amersfoort.nl