NIEUWSBRIEF 13 Oktober 2019

Diensten zondag 13 oktober 2019 – ds. J. van Baardwijk

09.30 uur dienst van Schrift en Tafel
10.30 uur dienst van Schrift en Gebed

Vandaag tweede bijeenkomst Ouder-kind-vieringen

De tweede van drie ouder-kind-vieringen wordt vandaag gehouden. Kinderen (lagere schoolleeftijd) en hun ouders of grootouders danwel begeleiders, zijn welkom bij de vieringen in de Kapel. Op beeldende manier wordt een verhaal uit de Bijbel verteld. Daar wordt met elkaar over gesproken en vervolgens kan iedereen, met verschillende materialen, het verhaal gestalte geven. We sluiten af in de kring met iets te eten en te drinken. De nog komende viering is op zondag 10 november a.s.

Susanne de Jong-Tennekes en Myrthe Kroes 

Meet & Greet was een succes!

Op zondag 22 september organiseerde de wijkkerkenraad van de Bergkerk een ‘Meet & Greet’. Het was een geslaagde bijeenkomst met ruim 120 bezoekers! Dit keer lag het accent op de onderlinge ontmoeting, verbinding tussen generaties (‘Cirkelslag’) en kennismaking met de nieuwe beheerder, Remy-John en uitzwaaien van Ronald als vertrekkend beheerder.
Voor reacties op en/of informatie over ‘Meet & Greet’ kunt u contact opnemen met Dik Sanders,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 51609 804Wat is jouw volgende stap naar een duurzamer leven?

 

Wie kent niet het verhaal van Adam en Eva in het paradijs die alles mochten genieten wat God geschapen had, behalve de appels van die ene boom. Bij al die weelde zou dat toch moeten kunnen: een grens accepteren? Nee dus!
Het leven op aarde wordt steeds meer bedreigd door menselijk handelen. Dat kan anders, beter! Daarover gaat het in de duurzame week. De wetenschap vertelt ons over effecten van het menselijk handelen en de politiek maakt keuzes. Geloofsgemeenschappen stemmen tot dieper nadenken. Gelovigen eren de Ene, God, Allah als schepper. Al wat is, is niet voor ons. Fundamenteel klopt het niet zoals wij omgaan met alles wat leeft. Het verhaal van de boom en de appel wijst naar binnen; kijk eens naar jezelf.

Appeltje voor de dorst’

De Bergkerk doet mee aan deze appelactie door vandaag – 13 oktober – na de dienst iedereen een appel mee te geven ter overdenking.

N.B. Dit is een activiteit van de geloofsgemeenschappen in Amersfoort in het kader van de Duurzame week (8 – 14 oktober 2019). Een initiatief van Netwerk 033Groene kerken en de Raad van Kerken in Amersfoort.

Vanmiddag 13 oktober wordt tevens de 21e Stoutenburglezing uitgesproken. Onderwerp: ‘Je kunt meer dan je denkt’! Aanvang 14.30 uur in het Groene Huis.

 

Programma Bergkerk Najaar2019

Het programmaboekje van de Bergkerk met het overzicht van alles wat in het najaar wordt georganiseerd, is onlangs verschenen en aan velen reeds per post toegestuurd. Het telt acht pagina’s met korte omschrijvingen van de verschillende te houden evenementen.

Voor belangstellenden: op de lectuurtafel van de Bergkerk ligt het boekje voor u klaar.

Op Weg….. 40-dagenboekje 2020

De werkgroep 40-dagenboekje Bergkerk is weer met veel plezier gestart met de voorbereidingen om een mooi boekje samen te stellen. Het thema is Op Weg….

In dit thema liggen weekthema’s besloten als: Loslaten, Met vertrouwen, Veelkleurig, Ontmoeting – die mij tegenkomen, Aangeraakt, Tot het uiterste (stille week).

Vraag van de werkgroep: wanneer u foto’s (kleur en/of zwart-wit ) in uw bezit heeft die raken aan genoemde thema’s en ze aan de publiciteit wilt prijsgeven, mogen we die dan gebruiken voor het boekje? We denken aan symbolen, natuur, vergezichten, bijzondere ontmoetingen.
We zouden de foto’s graag
half november a.s. in ons bezit hebben. We denken aan twee tot drie foto’s per persoon. Dat wil niet zeggen dat ze allemaal gebruikt gaan worden. De werkgroep behoudt zich het recht voor een keuze te maken. U kunt ze digitaal versturen naar Jennechien Tienkamp: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het boekje is bedoeld voor en wordt gemaakt door leden van de gemeente. U zou ons met uw foto’s een heel groot plezier doen! Namens de werkgroep, Maria Wynia

Expositie Zout

In de Bergkerk is de Expositie Zout te zien. De titel is gekozen naar aanleiding van de Bergrede die Amade M’Charek dit jaar uitsprak onder de titel ‘Het spoor van zout’. Geïnspireerd door haar verhaal of door de Bijbeltekst ‘Jullie zijn het zout der aarde’, hebben leden van de Bergkerk kunstwerken gemaakt: gedichten en schilderijen, beeldhouwwerken en assemblages, kortom een veelzijdig resultaat.

De expositie duurt tot en met 17 november. Bezichtiging op zondag na de dienst (11.30 uur) of op afspraak: 033 4617917 (beheerder).

Maandag 11 november Symposium Bergkerk Amersfoort

Thema ‘Ouderdom tussen kwetsbaarheid en weerbaarheid’

Dagsymposium van 10 uur tot 16 uur.

Sprekers zijn:

Frits de Lange: Kunst van goed oud worden – van zelfverwerkelijking naar zelfverlies.

Christa Anbeek: Ouder worden met contrast-ervaringen – ontregelend en openbrekend.

Govert Buijs: De maatschappelijke waarde van de tweede levenshelft.

Herman van Veen – over zijn boek ‘Voor het eerst’. Ouder worden doe je voor het eerst, alles is fris en nieuw …. er gaat een wereld voor je dicht. Wat maakt dat deze kunstenaar zijn eigen ouder worden omschrijft als ‘de beste tijd van zijn leven?’

Het symposium is zowel bedoeld voor ouderen als professionals en vrijwilligers in de (ouderen)zorg en belangenorganisaties, huisartsen, geestelijk verzorgers, vertegenwoordigers van kerken, en van de lokale politiek en studenten.

Voor meer informatie: ds. Jan van Baardwijk (033 461 3767) en ds. René Rosmolen (033 480 1553). Opgave en aanmelding (inclusief lunch en afsluitend hapje/drankje) door overmaking van € 60,- (studenten € 45,-) op rekeningnummer NL40 INGB 0008 2419 72 t.n.v. Stichting Amersfoortse Bergkapel o.v.v. Symposium onder de Vijgenboom 11 november.

Dienst zondag 20 oktober 2019 ds. A.J. Stam
10.30 uur Dienst van Schrift en Gebed.

Beheerder Remy-John Ririhena

telefoon: 033 4617 917
mobiel: 06 1346 0022
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Facebook
Twitter
Website

Berichten voor deze Nieuwsbrief voor woensdag 21.00 uur naar: nieuwsbrief@bergkerk.nl
De Nieuwsbrief is digitaal te ontvangen door eenmalige melding bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Autodienst:               Wilbert Koop (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-41123253)
Beheerder:                Remy-John Ririhena (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 033-4617917 06 13460022)
Cantor/Organist:      Cees Willem van Vliet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / tel. 06-16372027)
Financiën:                 Penn. Bergkerk rek.nr NL22 INGB  0000 5259 46 en/of 
                                   Bergkerk rek nr. NL41 ASNB 0854 6343 47
Financiën                   Diaconie: NL77 INGB 0004 9582 44
Financiën                   St Amersfoortse Bergkapel: NL40 INGB 0008 2419 72
Ledenadm.:                Sija van de Minkelis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
Meldpunt pastoraat:  Irene van ’t Eind (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-19945139 ma-vr 18.00-19.00)
Predikant:                   Ds. Jan van Baardwijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 033-4613767)
Scribaat:                     Martha Beuckens en Sija van de Minkelis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)