In het kader van ‘onder de vijgenboom’ – zin in de ouderdom worden twee gespreksochtenden aangeboden onder het motto ‘houd afstand, raak me aan’.

De wereld staat op z’n kop. De coronacrisis raakt iedereen en zet ons op afstand van elkaar. Een aanrakingsverbod, wat doet dat mt ons? Hoe moeten we ons verhouden tot elkaar? Wat betekent dit ‘nieuwe normaal’ voor ons welbevinden? Hoe ervaren wij deze tijden bij het ouder worden? Allemaal vragen die het waard om te delen en te bespreken.
We laten ons verrijken door poëzie en fotografie en lezen passages uit de boeken van Paul Verhaeghe, ‘Houd afstand, raak me aan’ en Ad van Nieuwpoort, ‘Leven zonder oplossing’.

Gespreksleiders: Jan van Baardwijk en Rene Rosmolen.

Data: 6 en 13 oktober van 10.00-12.00 uur
Plaats Bergkerk
Kosten: €20 totaal (incl. materiaal, koffie/thee)

29 september 2020 Bergkerk Amersfoort (10.00-16.00 uur)

Studie - en trainingsdag over het boek ‘Zin in de ouderdom’
van Jan van Baardwijk en René Rosmolen.
We worden steeds ouder, maar veel ouderen spiegelen zich aan de dominante waarden van onze maatschappij door zo lang mogelijk jong te willen blijven. Onderweg zijn in de ouderdom is klaarblijkelijk ook lastiger geworden. Zingeving is een ontdekkingstocht die zich afspeelt in een soort niemandsland. Wat betekenen al die extra levensjaren? Hoe kijkt de samenleving naar ouderen en hoe kijken ouderen naar zichzelf? Wat zijn kerntaken van het ouder worden? Welke bronnen kunnen er gevonden worden? Deze vragen komen aan de orde.

• Inleiding in het nieuwe ouder worden
  • Kernthema’s over zingeving in de ouderdom
  • Ouderdom in kunst en filosofie
  • Werkvormen voor kringwerk
  • Accreditaties SKGV

Voor predikanten,
geestelijk verzorgers,
kerkelijk werkers en vrijwilligers

Kosten: € 100,- incl. lunch en boek.

11 NOVEMBER 2019 organiseerde de Bergkerk het symposium "Ouderen: van kwetsbaarheid naar weerbaarheid"

Onderstaande foto's geven een beeld van het symposium "Ouderen als schakels tussen generaties" van november 2018.