Bij de grens tussen Polen en Wit-Rusland bivakkeren vluchtelingen in niemandsland. Als ze proberen Polen binnen te komen om asiel te vragen worden ze door de autoriteiten tegengehouden, opgejaagd of met harde hand teruggeduwd uit het grondgebied van de Europese Unie.
Bewoners langs de Poolse grens hangen een groen lichtje aan hun huis of voor het raam, uit protest, en als teken dat migranten en vluchtelingen in nood daar terecht kunnen.

Ljowa is een jongetje van 7 jaar dat dreigt te worden uitgezet naar Armenië. Zijn ouders zijn Armeens en kwamen nu bijna 12 jaar geleden in ons land aan waar zij asiel aanvroegen. 4 jaar later werd Ljowa geboren en de ouders hebben na zijn geboorte voor hem niet apart asiel aangevraagd. De rechter heeft in hoger beroep (in eerste rechtszaak werd de familie in zijn gelijk gesteld) besloten dat de IND geen Kinderpardon hoefde te verlenen omdat dit formuliertje van na zijn geboorte ontbrak.
Het gezin heeft 3 kinderen die hier geboren en getogen zijn. Zij hebben geen enkele binding met Armenië.
Wilt u meer weten dan vindt u veel informatie op:
Petities.nl/petitions/ljowa-moet-in-nederland-blijven.nl
of op
Facebook.com/ljowamoetinnederlandblijven

Vriendelijke groeten

Henny van der Lelij (namens het ondersteuningsteam van de familie) 06-19706216, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Van 28 november tot 23 januari 2022 exposeert Inge Zierleyn in de Bergkerk.
Inge Zierleyn (1940) geboren in Düsseldorf in Duitsland woont in Amersfoort. Ze is al vanaf jonge leeftijd creatief. Begin jaren ‘60 van de vorige eeuw was zij succesvol als reclame-schilder. In de jaren ‘70 maakte ze veel batik en daarna tien jaar lang keramiek. In 1989 heeft ze haar oude liefde, schilderen, weer opgepakt. Eerst vooral aquarel, maar later ook acryl en olieverf.
Inge heeft les gehad bij de Europese Kunstacademie Trier, bij Scholen in de Kunst in Amersfoort en bij Collage Hoevelaken.
Inge maakt abstract en figuratief werk met als hoofdthema Eenheid van de schepping. Planten, dieren en mensen horen bij elkaar en zijn afhankelijk van elkaar. De verhouding tussen mens en dier en dan met name mens en hond zijn voor Inge een voortdurende inspiratiebron. Veel van haar schilderijen hebben een bijbels thema. Zij heeft eerder in de Bergkerk geëxposeerd.
De expositie AAN HET LICHT GEKOMEN is geënt op verhalen uit de de Bijbel.
De expositie is te zien op zondagen na de kerkdienst vanaf 11u45 en op afspraak (telefoon  033 461 7917) Voor meer informatie over de schilderijen van Inge kun je een e-mail sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Subcategorieën

overzicht van de diaconale activiteiten