Uitvoering van de Matthaüs Passion van J.S.Bach in de Bergkerk door Bach ensemble Amsterdam o.l.v. Paulien Kostense.
Solisten: Evangelist – Stephan Adriaens, Christus – Joep van Geffen, Sopraan – Elvire Beekhuizen, Alt – Elsbeth Gerritsen, Tenor – David Lee, Bas – Michiel Meijer.
Vorig jaar hebben we genoten van ‘de Johannes’ , dit jaar is het Bach ensemble er met ‘de Matthaüs Passion’. We verheugen ons op hun komst. Op de website www.bachensembleamsterdam.nl is meer over hen te lezen. Het gaat om een matinee uitvoering, om 14.00 uur, halverwege is een korte pauze.
Kaarten zijn te bestellen via de website: www.bachensembleamsterdam.nl/agenda
De kaarten kosten € 22,50 regulier en € 20,00 tot 16 jaar.
Op de zondagen 23-2 en 1-3 is er na de dienst gelegenheid een kaartje in de voorverkoop te kopen voor €20,-,

Ter voorbereiding van de uitvoering van deMatthäus Passion geeft Govert Jan Bach een voorbereidende cursus van 3 avonden over de achtergronden, tekst en muziek.
Dinsdagavond 11-2, 25-2 en 3-2.

De bergrede van Dirk de Wachter
Woensdagavond 11 maart, 20.00 uur

Elk jaar vraagt de Amersfoortse Bergkerk aan een spraakmakende denker/opiniemaker om een hedendaagse Bergrede te schrijven. Dit jaar zal de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter zijn bergrede uitspreken. Dirk de Wachter is psychiater-psychotherapeut en noemt zichzelf een verdrietdokter. Eén die oproept om juist niet het grote geluk na te jagen, maar de mindere kanten van het leven te omarmen. In meerdere bestsellers o.a. ‘Borderline times’ of ‘De kunst van het ongelukkig zijn’ legt hij onze leukigheidsmaatschappij vol ikkigheid op de sofa. We zijn verheugd om Dirk de Wachter als Bergredenaar te mogen ontvangen in de Bergkerk.
Kaarten € 12,50 (incl. boekje met tekst van de bergrede) zijn verkrijgbaar via https://ticketkantoor.nl/shop/bergrede

Nieuwsgierig naar wat een ouder-en-kind viering nu precies inhoudt? Op woensdagavond 29 januari organiseren we een ouderavond Godly Play. Op deze avond gaan we dieper in op de ideeën achter Godly Play, de methode waarop de ouder-en-kind vieringen zijn gebaseerd. Ook zullen we met elkaar een verhaal beleven en verwerken. Voor (groot)ouders die al vaker hebben deelgenomen is het een gelegenheid om een keer voor jezelf te ervaren wat deze manier van vertellen voor je kan betekenen. Zet 29 januari 2020 dus vast in je agenda!

Subcategorieën

overzicht van de diaconale activiteiten