De komende twee jaar collecteren we als PGA in het kader van werelddiaconaat voor een project in Indonesië.
Met dit project, Bentar Gebang (letterlijke betekenis: "afvalberg") worden scholen gesteund voor kinderen van ouders die van het verzamelen van plastic en andere recyclebare producten van de vuilnisbelt leven.
De families waaruit deze kinderen komen, wonen aan de rand van deze vuilnisbelt bij Jakarta in erbarmelijke omstandigheden.
De ouders werken vaak 12 uur per dag op de vuilnisbelt, vaak al drie generaties achter elkaar.
Voordat de scholen voor de kinderen werden opgericht, hadden de kinderen vrijwel geen enkele kans op enige educatie.
Bantar Gebang is één van de grootste vuilnisbelten ter wereld en het leefklimaat is er zeer ongezond.

lees hier de nieuwsbrief

Er is alle reden om de jongste filosoof van Nederland uit te nodigen voor de Amersfoortse Bergrede 2023 die op woensdagavond 8 maart in de Bergkerk om 20.00 aanvangt. In haar Bergrede haakt Dilara aan op de tekst: ‘Waarom kijk je naar de splinter in het oog van je broeder of zuster, terwijl je de balk in je eigen oog niet opmerkt?’ (Matteüs 7:3).

Kaarten a €15,- (incl. boekje) zijn online verkrijgbaar via de link https://www.ticketkantoor.nl/shop/bergrede2023

Tickets en kaarten voor Amersfoortse Bergrede 2023

Dilara Bilgiç is schrijver, geeft lezingen, modereert gesprekken en is freelance journalist bij De Correspondent. Vorig voorjaar verscheen Dilara’s tweede boek: De Gelabelde. Dit boek verhaalt over een meer persoonlijke filosofische zoektocht naar het effect van labelen van mensen. Hierop wordt ingegaan in de Bergrede van 8 maart a.s.

Klik hier voor meer informatie.

Klik hier om je direct aan te melden.

Lees hier de nieuwsbrief van SchuldHulpMaatje Amersfoort.

De website van Schuldhulpmaatje is vernieuwd, voor meer informatie verwijs ik u naar: www.shm-amersfoort.nl

Subcategorieën

overzicht van de diaconale activiteiten

Spel & Spul is een jaarmarkt waarvoor de opbrengst bestemd is voor goede doelen en de Bergkerk.

De Spel- en Spuldag is een  dag om te snuffelen, om te kopen, om mensen te ontmoeten en misschien vindt u op de veiling wel het voorwerp dat uw verzameling compleet maakt.