Meer zicht krijgen op betekenisvolle relaties

Soms komt het allemaal bij elkaar: ouder zijn, grootouder zijn èn ook nog kind zijn. In het 2e spitsuur van het leven verandert de ouderrol naar kinderen en de kinderrol naar ouders. Ook in de partnerrol kunnen er veranderingen optreden.
Er kan een rol bijkomen, die van grootouder. Soms mantelzorger en oppasoma/opa tegelijk.
Het werkende leven zit er voor het grootste gedeelte op.
Hoe vervult u de verschillende rollen en hoe verhouden die zich ten opzichte van elkaar?
Hoe kijkt u naar uw rollen en wat is de betekenis daarvan?
In deze periode zit u op een kruispunt van relationele lijnen. Wij nodigen u uit om gedurende vier avonden hierbij stil te staan; daarop te reflecteren. Zo krijgt u meer zicht op de balans van geven en ontvangen. Is deze balans in evenwicht of ligt het zwaartepunt aan één kant? En wat betekent dat voor u en de ander op die weegschaal?

Praktische informatie:
Wanneer: maandag 11, 25 maart, 8, 15 april 2019 van 20.00 tot 22.00 uur
Waar: Bergkerk, Dr. Abraham Kuyperlaan 2 te Amersfoort.
Begeleiding: Jan van Baardwijk, predikant van de Bergkerk en Irene van ’t Eind, relatiecoach.
Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 033-4653003 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 033-4613767
Opgave: bij Irene van ’t Eind, voor alle avonden (een losse avond is niet mogelijk vanwege de opbouw van het programma)
Kosten: € 50,- voor vier avonden.
Voor aanvang van deze cyclus van vier avonden te voldoen op rekeningnummer NL 19 ABNA 0437114325 tnv I.B. van ’t Eind-van der Horst, onder vermelding van Vragen rond het 2e spitsuur

5 maart 2019 Bergkerk Amersfoort (10.00-16.00 uur)

Studie - en trainingsdag over het boek ‘Zin in de ouderdom’

van Jan van Baardwijk en René Rosmolen.

We worden steeds ouder, maar veel ouderen spiegelen zich aan de dominante waarden van onze maatschappij door zo lang mogelijk jong te willen blijven. Onderweg zijn in de ouderdom is klaarblijkelijk ook lastiger geworden, en over zingeving wordt niet zo veel gesproken. Ouderdom lijkt een niemandsland waarin men op zoek is naar zin en betekenis. Wat betekenen al die extra levensjaren? Hoe kijkt de samenleving naar ouderenen hoe kijken ouderen naar zichzelf? Wat zijn kerntaken van het ouder worden? Welke bronnen kunnen er gevonden worden? Deze vragen komen aan de orde.

• Inleiding in het nieuwe ouder worden
  • Kernthema’s over zingeving in de ouderdom
  • Ouderdom in kunst en filosofie
  • Werkvormen voor kringwerk
  • Accreditatie  SKGV

Voor predikanten, geestelijk verzorgers en kerkelijk werkers.
Kosten: € 100,-  incl. lunch en boek.
Opgave: Bergkerk (033 461 7917/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)- René Rosmolen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.),

Onderstaande foto's geven een beeld van het symposium "Ouderen als schakels tussen generaties" van november 2018.

Onderstaande foto's geven een beeld van het symposium "Nader tot het einde" van november 2017.