Maandagavond 28 oktober, 20.00 uur

Een avond over gedenken. Welke betekenis heeft gedachtenis in de Bijbelse theologie en hoe functioneert gedachtenis of gedenken in de liturgie van de kerk?

Hoe gedenken wij in de Bergkerk? Wat is de achtergrond van het inrichten van een mooie gedachtenisplaats in de Bergkerk? Een aandachtsplek die ons bepaalt bij de kern van ons geloof namelijk de gedachtenis aan de Eeuwige en dat wij staan in een lange stoet van mensen die ons zijn voorgegaan, die wij gedenken en waarmee wij ons verbonden weten. Leiding ds. Jan van Baardwijk

Meer zicht krijgen op betekenisvolle relaties

Soms komt het allemaal bij elkaar: ouder zijn, grootouder zijn èn ook nog kind zijn. In het 2e spitsuur van het leven zit u op een kruispunt van relationele lijnen. Wij nodigen u uit om daarop te reflecteren. We denken aan een groep van max. 15 deelnemers. Er is nog ruimte voor aanmelding.

Wanneer: vier dinsdagavonden 15-10, 29-10, 12-11, 26-11 van 20.00 – 22.00 uur in de Bergkerk.
Begeleiding: ds. Jan van Baardwijk en Irene van ’t Eind, relatiecoach.
Voor de dekking van de kosten vragen wij: € 50,- voor vier avonden.
Voor aanvang van deze cyclus van vier avonden te voldoen op rekeningnummer NL 19 ABNA 0437114325 tnv I.B. van ’t Eind-van der Horst, onder vermelding van Vragen rond het 2e spitsuur

Benefietconcert voor Syrische vluchtelingen in Syrië en Libanon op 9 november

Geïnspireerd door Jezus Christus delen mensen wereldwijd van wat ze hebben ontvangen.
Ook wij willen delen. Protestantse kerken in Amersfoort zetten zich via Kerk in Actie in voor bijna 5 miljoen mensen die naar het buitenland zijn gevlucht!
Buurland Libanon heeft 4.5 miljoen inwoners en vangt 1.5 miljoen Syriërs op.
De meesten vluchtelingen zitten daar vast in tijdelijke opvang en hebben (dringend) hulp nodig.

Wij willen alles doen om hen te helpen. Daarom nodigen wij u uit voor een Benefietconcert op 9 November.

Koren, solisten en muzikanten zullen prachtige muziek laten horen, kom allen!
Tijdens de pauze is er de gelegenheid heerlijke producten uit het Midden-Oosten te proeven!
Daarnaast willen wij, als projectgroep, u zoveel mogelijk info geven rond de hulpverlening via Kerk in Actie aan de Syrische vluchtelingen

Entree: vrijwillige bijdrage
Aanvang: 20.00 uur (inloop 19.30 uur met koffie en thee).
Einde: 22.00 uur
Locatie: De Bron gemeente Amersfoort

Georganiseerd door projectgroep Kerk in Actie van de Protestante Gemeente Amersfoort.

WIlt u zelf aan dit concert deelnemen?  Er is nog ruimte voor solisten, musici, koren en bands.

Komend najaar gaan we verder met de ouder-kind-vieringen. We hebben gemerkt hoe waardevol het is als ouders en kinderen samen kunnen ervaren en vieren. Kinderen (lagere schoolleeftijd) en hun ouders of grootouders of begeleiders zijn welkom bij de viering in de Kapel. Er wordt op een beeldende manier een bijbelverhaal verteld. We praten er met elkaar over en daarna kan iedereen met verschillende materialen met het verhaal aan de slag. We sluiten af in de kring met iets te eten en te drinken. De eerstvolgende keer is zondag 15 september om 10.30 uur. Verzamelen beneden in de hal. Voor in de agenda: zondag 13 oktober en 10 november zijn de volgende data.