Bij de grens tussen Polen en Wit-Rusland bivakkeren vluchtelingen in niemandsland. Als ze proberen Polen binnen te komen om asiel te vragen worden ze door de autoriteiten tegengehouden, opgejaagd of met harde hand teruggeduwd uit het grondgebied van de Europese Unie.
Bewoners langs de Poolse grens hangen een groen lichtje aan hun huis of voor het raam, uit protest, en als teken dat migranten en vluchtelingen in nood daar terecht kunnen.

Ljowa is een jongetje van 7 jaar dat dreigt te worden uitgezet naar Armenië. Zijn ouders zijn Armeens en kwamen nu bijna 12 jaar geleden in ons land aan waar zij asiel aanvroegen. 4 jaar later werd Ljowa geboren en de ouders hebben na zijn geboorte voor hem niet apart asiel aangevraagd. De rechter heeft in hoger beroep (in eerste rechtszaak werd de familie in zijn gelijk gesteld) besloten dat de IND geen Kinderpardon hoefde te verlenen omdat dit formuliertje van na zijn geboorte ontbrak.
Het gezin heeft 3 kinderen die hier geboren en getogen zijn. Zij hebben geen enkele binding met Armenië.
Wilt u meer weten dan vindt u veel informatie op:
Petities.nl/petitions/ljowa-moet-in-nederland-blijven.nl
of op
Facebook.com/ljowamoetinnederlandblijven

Vriendelijke groeten

Henny van der Lelij (namens het ondersteuningsteam van de familie) 06-19706216, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gammele tenten. Extreme kou of juist ondraaglijke hitte. Onveiligheid, gebrek aan schoon drinkwater, medicijnen, sanitaire voorzieningen. En jarenlang, onzeker wachten. Dat is de realiteit waarin duizenden kinderen in Griekse vluchtelingenkampen opgroeien. Via 3 partnerorganisaties helpt Kerk in Actie hen met voedsel, kleding, zorg en onderwijs. Partner Borderline laat vluchtelingen bij aankomst op Lesbos op krachten komen door ze eten en drinken aan te bieden. Daarna krijgen ze hulp bij het invullen van officiële documenten. Op een eigen school kunnen vluchtelingenkinderen van 6 tot 17 jaar lessen Engels, Grieks en wiskunde volgen. Partner Synyparxis geeft zorg en begeleiding aan alleenreizende minderjarige vluchtelingen in vier opvangcentra op het Griekse vasteland. In de voedselkeuken van partner Apostoli in Athene krijgen vluchtelingen en dakloze Grieken elke dag een maaltijd. Arme gezinnen krijgen elke maand een voedselpakket en in vluchtelingenkampen worden zeep en andere spullen voor persoonlijke verzorging uitgedeeld.
Geef aan de kerstcollecte of maak uw bijdrage over op NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie o.v.v. ‘Geef Licht’, of doneer online. Hartelijk dank!

Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken? Hartelijk dank!