De actie 2019 loopt tot 30 juni. De bedoeling is dat mensen iets van hun vakantiegeld delen met mensen die moeten rondkomen van een minimuminkomen en niet op vakantie kunnen. In 2018 kregen 151 ‘adressen’ een bijdrage voor vakantie of dagjes uit. De adressen worden aangeleverd door diaconieën, inloophuizen, wijkteams, voedsel- en kledingbank. Daarbij wordt niet gekeken naar religie, levensbeschouwing, ras of geaardheid.  De gift wordt persoonlijk aan de mensen overhandigd en via het evaluatieformulier weten we dat het geld goed besteed wordt. De meeste mensen gaan dagjes weg en genieten hier volop van. Veel mensen zijn jaren niet op vakantie geweest en geld voor een dierentuin of pretpark zat er gewoon niet in. 

Doet u mee met Vakantiegeld Delen? Deel je vakantiegeld en verdubbel het plezier! Vakantiegeld Delen is een actie van de protestantse gemeente Amersfoort en de protestantse gemeente Hoogland/Amersfoort-N en wordt voor de 16e keer georganiseerd.

Voor giften: NL20 INGB 0000 139631 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Amersfoort o.v.v. VGD.

Voor meer informatie: Gerrit Riks, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op zondag 28 april en zondag 30 juni 2019 wordt gecollecteerd voor de Taakgroep Ouderen. De Taakgroep verzorgt onder meer de kerstattentie en organiseert jaarlijks de zeer gewaarde seniorendag in onze wijkgemeente. Daarvoor kan de Taakgroep uw financiële bijdrage goed gebruiken.  Bent op de genoemde zondagen niet aanwezig maar wilt u het nuttige werk van de Taakgroep Ouderen wel financieel ondersteunen? In dat geval kunt u een gift overmaken op de rekening van de Diakonie Bergkerk (NL77 INGB 0004 9582 44). De diaconie zorgt er voor dat het geld op de goede plek terecht komt. Van harte aanbevolen!

Midden in de 40 dagen tijd kwamen ruim 30 mensen bij elkaar om elkaar te ontmoeten rondom een maaltijd. De term sobere maaltijd vond dit jaar uitdrukking in het bezinnen en het tonen van solidariteit in de 40 dagen voor Pasen. De avond was een rijke avond, rijk in ontmoetingen tussen culturen en mensen, warm in het delen met elkaar, rijkelijk in de gerechten uit landen van mensen die hun land zijn ontvlucht. We deelden verhalen met mensen die kortere of langere tijd geleden in Nederland hun thuis moesten vinden en spraken met elkaar over het thema ‘opnieuw beginnen’. We danken de deelnemers van de Nederlandse taallessen voor hun aandeel in de avond, het was mooi om elkaar te ontmoeten. Dankzij alle koks hebben we 240 euro kunnen doneren aan het ZWO project voor Jordanië. Vindt u het leuk om een indruk te kijken bekijk dan het foto verslag van een student journalistiek. http://amersfoortstad.hu.nl/sobere-maaltijd/

Of bekijk de foto's hieronder: