Van 28 november tot 23 januari 2022 exposeert Inge Zierleyn in de Bergkerk.
Inge Zierleyn (1940) geboren in Düsseldorf in Duitsland woont in Amersfoort. Ze is al vanaf jonge leeftijd creatief. Begin jaren ‘60 van de vorige eeuw was zij succesvol als reclame-schilder. In de jaren ‘70 maakte ze veel batik en daarna tien jaar lang keramiek. In 1989 heeft ze haar oude liefde, schilderen, weer opgepakt. Eerst vooral aquarel, maar later ook acryl en olieverf.
Inge heeft les gehad bij de Europese Kunstacademie Trier, bij Scholen in de Kunst in Amersfoort en bij Collage Hoevelaken.
Inge maakt abstract en figuratief werk met als hoofdthema Eenheid van de schepping. Planten, dieren en mensen horen bij elkaar en zijn afhankelijk van elkaar. De verhouding tussen mens en dier en dan met name mens en hond zijn voor Inge een voortdurende inspiratiebron. Veel van haar schilderijen hebben een bijbels thema. Zij heeft eerder in de Bergkerk geëxposeerd.
De expositie AAN HET LICHT GEKOMEN is geënt op verhalen uit de de Bijbel.
De expositie is te zien op zondagen na de kerkdienst vanaf 11u45 en op afspraak (telefoon  033 461 7917) Voor meer informatie over de schilderijen van Inge kun je een e-mail sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De exposities in de Bergkerk worden verzorgd door “BK Kwadraat”, de Commissie Beeldende Kunst Bergkerk. Bij de keuze van kunstwerken zoekt de commissie zoveel mogelijk naar aansluiting bij het kerkelijk jaar. De commissie beoogt de kijker met de exposities te verrassen, te bevestigen en gedachtewisseling te bevorderen. Betrokkenheid van gemeenteleden stelt de commissie zeer op prijs. Suggesties, bijvoorbeeld voor exposities, zijn welkom.

Informatie over actuele exposities is te vinden in de nieuwsbrief en op de website van de Bergkerk en in Drieluik.
Bezoekers van buiten de Bergkerk zijn van harte welkom op zondag na de dienst, om 12.00u tijdens het koffiedrinken en op overige dagen na overleg met de beheerder, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 033- 4617917.

Tijdens de exposities ligt informatie over de kunstenaar en het geëxposeerde werk bij de vitrinekast in de kerkzaal. De kunstenaar wordt op een zondag uitgenodigd om aan geïnteresseerden tijdens het koffiedrinken de expositie toe te lichten. In de vitrinekast is een aanvulling te zien op de expositie in de kerkzaal of beelden en tekeningen van kunstbeoefenaars van de gemeente. Ook voor de tentoonstelling in deze kast houdt de commissie zich aanbevolen voor suggesties.

De commissie BK2 bestaat uit de volgende leden: Hilda Osinga, Jolijne  Viergever, Lianne Termaat, René Rosmolen en voorzitter Margriet Telgenhof (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).