Schilderijen van mevrouw Koos Hiemstra hangen tot en met Pinksteren in de Bergkerk.

Op Stille Zaterdag is als eerste het expressieve schilderij van mevrouw Koos Hiemstra opgehangen. In de afgelopen week zijn ook haar andere schilderijen opgehangen, voor de tentoonstelling ‘Kleurrijke Verwondering’.
Met het exposeren van de schilderijen van Koos Hiemstra (1930 – 2021) heeft de Bergkerk een unicum: voor het eerst zijn haar schilderijen buiten Friesland te zien. Geboren op een Friese boerderij als jongste van 9 kinderen werd haar tekentalent al vroeg onderkend. Haar kunstzinnige kant kwam de eerste helft van haar werkzame leven tot uiting in het ontwerpen van Friese kostuums en maatkleding, trouwjurken en wandkleden. Op vijftigjarige leeftijd ging ze naar de kunstacademie, waar ze cum laude slaagde. Ze ontwikkelde een eigen abstracte en kleurrijke stijl.
Zomaar beginnen vanuit haar gevoel op het moment zelf en vervolgens het schilderij zich laten ontwikkelen. Dat werd haar passie! Ze gaf haar werk alleen nummers in de Friese taal.

De erfgenamen van Koos Hiemstra hebben besloten bij aankoop van een schilderij de helft van de opbrengst te doneren aan Actie Oekraïne. Misschien een extra reden om een aanschaf te overwegen?

De exposities in de Bergkerk worden verzorgd door “BK Kwadraat”, de Commissie Beeldende Kunst Bergkerk. Bij de keuze van kunstwerken zoekt de commissie zoveel mogelijk naar aansluiting bij het kerkelijk jaar. De commissie beoogt de kijker met de exposities te verrassen, te bevestigen en gedachtewisseling te bevorderen. Betrokkenheid van gemeenteleden stelt de commissie zeer op prijs. Suggesties, bijvoorbeeld voor exposities, zijn welkom.

Informatie over actuele exposities is te vinden in de nieuwsbrief en op de website van de Bergkerk en in Drieluik.
Bezoekers van buiten de Bergkerk zijn van harte welkom op zondag na de dienst, om 12.00u tijdens het koffiedrinken en op overige dagen na overleg met de beheerder, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 033- 4617917.

Tijdens de exposities ligt informatie over de kunstenaar en het geëxposeerde werk bij de vitrinekast in de kerkzaal. De kunstenaar wordt op een zondag uitgenodigd om aan geïnteresseerden tijdens het koffiedrinken de expositie toe te lichten. In de vitrinekast is een aanvulling te zien op de expositie in de kerkzaal of beelden en tekeningen van kunstbeoefenaars van de gemeente. Ook voor de tentoonstelling in deze kast houdt de commissie zich aanbevolen voor suggesties.

De commissie BK2 bestaat uit de volgende leden: Hilda Osinga, Jolijne  Viergever, Lianne Termaat, René Rosmolen en voorzitter Margriet Telgenhof (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).